Baner

Rock u Ladimirevcima

Tajno ime

Datum objave: 3.travnja 2013

Rodili su se 2009. godine, iako u nekom drugom izdanju i sa drugim licima ovaj ladimirevački bend prošao je puno svirki u Valpovštini i Slavoniji. Danas iz originalne postavke ostao je samo Leon, a „neki novi klinci“ zauzeli su svoje mjesta na pozornici. Sa prepoznatljivim repertoarom hrvatskog i stranog rocka ovaj mlađahni, svemirski poznati bend svima je zapeo za oko. Tko su ovi likovi, tko tu svira, tko tu pjeva, odakle dolaze? Lea svira klavijature i brine se za make up benda, Branimir pjeva i svira bas. David udara u bubnjeve i pjeva, a Mate vješto solira na gitari. Kao najiskusniji član benda, gitarist Leon je šef i svi ga „slušaju“, posebno Branimir i David. Možda ne znate ali prvi rock bend u Ladimirevcima osnovan je daleke 1966. godine pod nazivom „Tinejđeri“. Ovi novi tinejđeri imaju znanja, volje i solidnu opremu. Želja im je napraviti autorske pjesme pa onda u boj. Možda ih sutra gledamo na CMC-u i MTV-u, ili na Slavonskom Veselju.

Više...

 

„STONE FREE“ – novi rock bend u Ladimirevcima

Rock sastav „Stone Free“ nastao je u ljeto 2010 godine. Prvobitnu postavu benda činili su Valentina Kraljik, Dušan Rakin, Ivan Karlović te Branimir Križanec. Grupi su se u zimu 2010. godine priključili Krešimir Križanec i Domagoj Križanec, i time kompletirali sadašnji sastav benda. "Stone free" je nastao sa ciljem promoviranja rock glazbe i samog rocka kao pokreta, načina razmišljanja i življenja, a ime je dobio po istoimenoj pjesmi Jimija Hendrixa. Po uzoru na tu pjesmu, članovima benda je cilj oslobađanje od svih spona i konzervativnih okova koji sputavanju mlade.

Više...

 

VIS «LEONI»

Samo nekoliko godina nakon što su «Tinejđeri» prestali s djelovanjem u Ladimirevcima se pojavio novi rock band – bili su to «Leoni». Grupa je prvi nastup imala u ladimirevačkom vatrogasnom domu za Uskrs 1972. godine. Ovaj sastav aktivno djeluje sve do 1975. godine i obilježava «zlatno doba» kulturno-zabavnoga života ladimirevačke mladeži. Sastav u Ladimirevcima svira u svim blagdanskim prigodama, ali i vikendima, pa selo postaje poznato po najboljem «plesnjaku» u okolici. Tih godina mladež iz okolnih mjesta Valpovštine hrli vikendima u Ladimirevce na svirku koja se održavala većinom u vatrogasnom domu, ali i u gostionici «Kod Bajice». Omladinska organizacija je tih godina organizirala i prve gitarijade, na koje dolaze bandovi iz Valpova, Belišća i Osijeka.

Više...

 

Rock band «TAJNO IME»

Gotovo nakon dvadeset godina u Ladimirevcima je osnovan rock bend „TAJNO IME“. Točnije u 9. mjesecu 2009. godine, a Bend čine: Tomislav Kudeljnjak (bubnjevi), Domagoj Križanec i Leon Kurtović (ritam gitare), Filip Glavica (bas gitara), Krešimir Križanec (klavijature i prateći vokal), Marko Glavica (solo gitara i vokal) te Tena Takacz (vokal). Bend je do sad upisao nekoliko svirki u caffe-bar Singlee-u, te nastup na Winter party-u Ladimirevci. Repertoar čine zabavne rock pjesme, uglavnom domaće i prijeratne rock scene.

Više...

 

Siniša Jakopiček o CRNOJ RUPI

Rock glazba kao jedan od dominantnih medija izražavanja mladalačkih emocija, razmišljanja i bunta, osvajao je svijet u drugoj polovici 20. stoljeća. Na sreću tadašnje mladeži, plima te izuzetne glazbe i fenomena nije zaobišla naše prostore. Kako je to izgledalo 1980. u Ladimirevcima nije lako opisati u nekoliko rečenica. Osobito je nemoguće komprimirati tadašnja gibanja na domaćoj i stranoj rock sceni koja je u to vrijeme bila izrazito naglašena snažna brza, utjecajna i nadasve zanimljiva i nadahnjujuća. Nas nekolicina adolescenata, ponesena duhom tada aktualnoga novog vala, u zgradi DVD-a Ladimirevci započeli smo sa probama. I uz tehničke poteškoće, a tada nije bilo music shop-ova, atmosfera tih večeri bila je i danas nezaboravna. Zanimljivosti zbivanja posebno govori i činjenica da su već i same probe privlačile publiku. Bubanj, električni bas, mikrofoni, distorzirana električna gitara, bili su nama, tada noviteta željnim sedamnaestogodišnjacima, svijet potpuno nov, drugačiji od svega što se do tada mogle sresti u ovoj lijepoj ali i provincijski uspavanoj ravnici.

 

Više...

 
Više članaka...
Suveniri Vranjković
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Trenutno aktivnih Gostiju: 49 
Baner