Baner

Događanja

Što smo sve radili?

Datum objave: 13. rujan 2015

Povodom desetogodišnjice postojanja Udruge „Mladi poduzetnik“ iz Ladimirevaca, odlučili smo napraviti analizu projekata i događanja koja smo organizirali i na kojima smo sudjelovali u mjestu, a i u cijeloj Hrvatskoj. Mnogi projekti koji su pokrenuti i dan danas su samoodrživi, neki su bili jednokratnog efekta, neki su bili vezani za izvor financiranja, a neki nisu naišli na interes mještana, dnevne politike ili su se inicijatori jednostavno umorili i izgubili entuzijazam. U vrijeme kada je Udruga započela svoj rad u mjestu nije bilo sličnih inicijativa tako da su se njezinim osnivanjem mnogi zapitali, jeli se udruga osnovala za izvlačenje novaca iz javnih financija (grad, županija, ministarstva, EU), ili se iza njih krije nekakav politički motiv ili ljudi nemaju pametnijeg posla pa se samo dobro zabavljaju. Ovo zadnje bi bilo najbliže točnom odgovoru ali ipak nam je ostao gorak okus od silnih prijepora, neshvaćanja, ignoriranja i omalovažavanja.

Više...

 

„MLADI PODUZETNIK“ IMA NOVO VODSTVO

Datum objave: 30. arpnjaa 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U subotu 10. srpnja 2015. godine u prostoriji Udruge „Mladi poduzetnik“ sa početkom u 19,00 sati održana je redovna i izborna Skupština Udruge „Mladi poduzetnik“. Nazočno je bilo 15 članova Udruge, a sjednicu je otvorio predsjednik udruge Krešimir Svalina. Kako je ovo bila i redovna i izborna skupština, predsjednik je odredio i stanku između sjednica. U redovnom dijelu sjednice prezentirane su aktivnosti u protekloj godini i financijsko izvješće. Tijekom 2014. godine sviralo se na maskembalu i završnoj svečanosti u Osnovnoj školi. Za „Šovine dane“ provedena je petodnevna radionica filma i prezentacija radioničko filma u OŠ Ladimirevci. Na Adici je posađeno oko tridesetak sadnica jasena i hrasta, a udruga je pripremila park za tradicionalni rafting u kolovozu. Financijski pokazatelji su dosta skromni. U protekloj godini udruga je prihodovala 7.208,52 kn, što je uveliko ograničilo aktivnosti u mjestu.

Više...

 

Šovini dani

Datum objave: 13. lipnja 2015

"ŠOVINI DANI"

 

SUBOTA, 20. lipnja 2015. u 20:00 sati

 

Osnovna škola Ladimirevci

 

ULAZ SLOBODAN

 

Moto susret Petrijevci

Datum objave: 20. prosinca 2013

Krajem kolovoza ove godine u Petrijevcima su održani 2. moto susreti. Organizator ovih susreta je i ove godine bio Moto klub „Faust“. Kako u Ladimirevcima više nema uvjeta i potpore za organizaciju ovakvih manifestacija, vodstvo kluba odlučilo se za Petrijevce, mjesto sa dobrom lokacijom, izvanrednom infrastruktrom i naravno gostoprimljivim domaćinima.

Više...

 

Obiteljsko okupljanje Ladimirevačke obitelji Babok

Datum objave: 07. listopada 2013

Potaknuti odličnim odazivom i odjekom prošlogodišnjeg, prvog obiteljskog okupljanja, članovi ladimirevačke obitelji Babok i ove su godine imali veliki obiteljski susret. Na imanju bratića File, ponovo se okupilo sedamdesetak predstavnika ove brojne obitelji koji su međusobnom druženju proveli prekrasan dan.Baboki su jedna od prvih obitelji koloniziranih Zagoraca koji su se nakon Drugog svjetskog rata doselili u Ladimirevce u kojima su stvorili svoj novi dom i postali uvaženi članovi zajednice.I ovoga puta organizacije okupljanja prihvatili su se članovi druge generacijeobitelji koja je ujedno i prva generacija slavonskih Baboka, a lijepo vrijeme i slobodan vikend rezultirali su odazivom većine članova obitelji.I danas, sedam desetljeća nakon dolaska u Slavoniju, većina članova obitelji još uvijek živi u Ladimirevcima, no ni onima koje je život odnio nešto dalje, nije bilo teško voziti i po nekoliko sati kako bi dan proveli sa svojom obitelji.Tako su na okupljanje stigli Baboki iz Siska, Ogulina i Zagreba, te naravno oni iz Osijeka, Valpova i Bizovca. Imanje bratića File i ove je godine bilo idealno mjesto za ovakav događaj, pa je susret svih generacija Baboka prošao u opuštajućoj i veseloj atmosferi. Nije nedostajalo ni ića ni pića, a bome ni priča u kojima su se oni stariji Baboki prisjećali nekih prošlih vremena i kojima su mlađim generacijama pokušali prenijeti dio anegdota iz obiteljskog života.Zahvaljujući prošlogodišnjem okupljanju, na kojem su se pripadnici četvrte generacije Baboka bolje upoznali, ovogodišnje druženje dočekano je s posebnim veseljem.

Više...

 
Više članaka...
Suveniri Vranjković
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Trenutno aktivnih Gostiju: 5 
Baner