Baner

„MLADI PODUZETNIK“ IMA NOVO VODSTVO

Datum objave: 30. arpnjaa 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U subotu 10. srpnja 2015. godine u prostoriji Udruge „Mladi poduzetnik“ sa početkom u 19,00 sati održana je redovna i izborna Skupština Udruge „Mladi poduzetnik“. Nazočno je bilo 15 članova Udruge, a sjednicu je otvorio predsjednik udruge Krešimir Svalina. Kako je ovo bila i redovna i izborna skupština, predsjednik je odredio i stanku između sjednica. U redovnom dijelu sjednice prezentirane su aktivnosti u protekloj godini i financijsko izvješće. Tijekom 2014. godine sviralo se na maskembalu i završnoj svečanosti u Osnovnoj školi. Za „Šovine dane“ provedena je petodnevna radionica filma i prezentacija radioničko filma u OŠ Ladimirevci. Na Adici je posađeno oko tridesetak sadnica jasena i hrasta, a udruga je pripremila park za tradicionalni rafting u kolovozu. Financijski pokazatelji su dosta skromni. U protekloj godini udruga je prihodovala 7.208,52 kn, što je uveliko ograničilo aktivnosti u mjestu.

Zoran Kurtović prezentirao je prijedlog novog Statuta udruge osvrnuvši se na nove zakonske regulative, a vezano za ciljeve, programske aktivnosti koje podupiru ciljeve, gospodarske djelatnosti, izbor likvidatora i rješavanje sporova unutar udruge. Statut je prezentiran na multimediji i svi članovi su upoznati sa novim odredbama.

 

Nakon pauze nastavljeno je sa izbornim dijelom sjednice. Za novog predsjednika predložen je Branimir Križanec koji je predstavio svoj novi program udruge naglasivši kako se aktivnosti neće više bazirati samo na rad u Ladimirevcima nego će se oformiti klub mladih, pretežno studenata koji studiraju u Osijeku i proširiti suradnju na udruge i institucije izvan Ladimirevaca. Skupština je nakon konstruktivne rasprave jednoglasno izabrala Branimira Križaneca za novog predsjednika Udruge, te Dražena Orkića i Zorana Kurtovića za dopredsjednike. Za izvršni odbor izabrani su Dražen Orkić, Zoran Kurtović, Krešimir Svalina, Drago Ofentavšek, Darko Grgić, Dušan Rakin i Martina Bertić. Skupština je izglasavanjem prihvatila prijedlog za Izvršni odbor te imenovala Krešimira Svalinu za likividatora udruge. Pod točkom razno postavljana su pitanja o organizaciji „Šovnih dana“, radom prijašnje grupe zlatoveza i rukotvorina, održavanjem „Adice“ i održavanjem web stranice Ladimirevci.info.

 

Predsjednik se obavezao da će kontaktirati institucije i udruge iz područja filma i kazališta te da će se manifestacija preseliti u Osijek, a da će program Šovinih dana u Ladimirevcima biti organiziran shodno financijskim sredstvima lokalne samouprave, što je od grada Valpova samo 1.600,00 kn, a od županije ove godine još nema nikakvog odgovora.

 

Manifestacija će se ubuduće bazirati na radionice filmskog i kazališnog stvaralaštva, a sudjelovanje su potvrdili Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Osijeku, Udruga „Novi film“ Osijek, Scena osječkih studenata (S.O.S.), Video klub Mursa, a logističku potporu HNK Osijek.

 

Grupa žena koje su radile zlatovez nemaju voditelja pa nisu aktivne već četiri godine. Adica će se zapisnički vratiti Hrvatskim vodama jer lokalna zajednica nema interesa financirati održavanje iste, a udruga nema drugih izvora za održavanje. Stranica Ladimirevci.info neće se ugasiti, ali se moraju pronaći donatori za trajno financiranje. Sjednica je zaključena u 21.30, a članove su počastili stari i novi predsjednik sa zakuskom.

 

PREDSJEDNIK UDRUGE

Branimir Križanec

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 47 
Baner