Baner

U Ladimirevcima otvoren središnji ured HIMRA-e

Datum objave: 16. rujna 2013

Simboličnim presijecanjem vrpce, u utorak navečer svečano je otvoren središnji ured HERA NET, Mreže visokoobrazovanih ruralnih animatora u Ladimirevcima. Riječ je o projektu koji je financiran sredstvima Europske unije, a koji je pripremao i provodi Poljoprivredni fakultet u Osijeku u suradnji s partnerima. Projekt je započeo prije godinu dana, a provodio se pod nazivom HERA NET, mreža visokoobrazovanih ruralnih animatora s ciljem poboljšanja mogućnosti održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba u ruralnom području Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Ove tri županije, uz Grad Valpovo i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ujedno su i partneri Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku u ovom projektu.

Na svečanosti otvaranja Središnjeg ureda u Ladimirevcima, nazočne je prvo pozdravila Lidija Maurović Koščak s Poljoprivrednog fakulteta, dok je njezina kolegica dr. Snježana Tolić objasnila koji su ciljevi projekta.

Vrijednost projekta nešto više od 172.000 eura, od čega je više od 132.000 eura osigurano sredstvima Europske unije. Ciljevi ovog projekta su poboljšatimogućnost održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba u ruralnom području, razvoj i verifikacija kurikuluma „Specijalist za ruralni razvoj i ruralnu ekonomiju“, edukacija i poboljšanje nekih vještina i radnih kompetencija 60 nezaposlenih visoko obrazovanih osoba.Uspostava mreže visokoobrazovanih ruralnih animatora i opremanje tri ureda, jedan u svakoj županiji sa sjedištem u Ladimirevcimate razvoj i pisanje priručnika Ruralni razvoj i ruralna ekonomija.Aktivnosti će se nastaviti kroz rad 3 ureda mreže HIMRA u kojima će se razvijati potpora lokalnim poduzetnicima održavanjem radionica, različitih oblika edukacija, demonstracijskih radionica, stručnih predavanja i treninga. Članovi mreže bit će angažirani u daljnjem animiranju lokalne zajednice na razvoj i provedbu novih projekata. Od 21. rujna, ovdje u Ladimirevcima, uspostavit će se dežurstva putem volonterskog rada članova mreže, kao i otvorenih dana za savjetodavne usluge stručnjaka. Mreža HIMRA financirat će se iz stručnih usluga poslovnom, civilnom i javnom sektoru, putem projekata i donacija. U okviru praktične nastave korisnici edukacija su razvili 20 novih projektnih prijedloga i pripremili projektne prijave za apliciranje na nove natječaje. U ove projekte uključeni su kao partneri i suradnici poslovni subjekti, udruge LAG-ovi, općine gradovi, škole i udruge s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, rekla je dr. Tolić.

Presijecanjem vrpce gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj na simboličan je način otvoriosredišnji ured koji se nalazi u zgradi nekadašnje stare škole, a za čije je uređenje utrošeno stotinjak tisuća kuna. Pozdravljajući sudionike projekta i goste, gradonačelnik Žulj je naglasio kako je najveća vrijednost ovog projekta zapravo obrazovanje kadrova koji će svojim znanjem pomagati svojoj sredini u daljem razvoju.

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 46 
Baner