Baner

Obiteljsko okupljanje Ladimirevačke obitelji Babok

Datum objave: 07. listopada 2013

Potaknuti odličnim odazivom i odjekom prošlogodišnjeg, prvog obiteljskog okupljanja, članovi ladimirevačke obitelji Babok i ove su godine imali veliki obiteljski susret. Na imanju bratića File, ponovo se okupilo sedamdesetak predstavnika ove brojne obitelji koji su međusobnom druženju proveli prekrasan dan.Baboki su jedna od prvih obitelji koloniziranih Zagoraca koji su se nakon Drugog svjetskog rata doselili u Ladimirevce u kojima su stvorili svoj novi dom i postali uvaženi članovi zajednice.I ovoga puta organizacije okupljanja prihvatili su se članovi druge generacijeobitelji koja je ujedno i prva generacija slavonskih Baboka, a lijepo vrijeme i slobodan vikend rezultirali su odazivom većine članova obitelji.I danas, sedam desetljeća nakon dolaska u Slavoniju, većina članova obitelji još uvijek živi u Ladimirevcima, no ni onima koje je život odnio nešto dalje, nije bilo teško voziti i po nekoliko sati kako bi dan proveli sa svojom obitelji.Tako su na okupljanje stigli Baboki iz Siska, Ogulina i Zagreba, te naravno oni iz Osijeka, Valpova i Bizovca. Imanje bratića File i ove je godine bilo idealno mjesto za ovakav događaj, pa je susret svih generacija Baboka prošao u opuštajućoj i veseloj atmosferi. Nije nedostajalo ni ića ni pića, a bome ni priča u kojima su se oni stariji Baboki prisjećali nekih prošlih vremena i kojima su mlađim generacijama pokušali prenijeti dio anegdota iz obiteljskog života.Zahvaljujući prošlogodišnjem okupljanju, na kojem su se pripadnici četvrte generacije Baboka bolje upoznali, ovogodišnje druženje dočekano je s posebnim veseljem.

Ni u ovom veselom trenutku nisu zaboravljeni članovi obitelji kojih više nema, pa su se Baboki s posebnim pijetetom prisjetili djeda Tome i bake Dore, bratića Zvonka, stričeva Đure i Valenta, tete Ivke, sestrične Marice, tetaka Joze Horvateka i Joze Anušića i posebno strica Mirka koji je nedavno preminuo. I on kao, i ostali članovi obitelji uživali su u prošlogodišnjem druženju, pa je stric Mirko bio jedan od najgorljivijih pobornika da ovo obiteljsko okupljanje postane tradicija. U prošloj godini obitelj je dobila još dva člana, snahu Adrianu i nasljednika loze, malog Petra Babok. Proširenju obitelji tu nije kraj i Baboki s veseljem očekuju skori dolazak na svijet još jednog potomka, kao i ulazak u obitelj još jednog zeta.

Najmlađi pripadnici obitelji bili su sretni što su se konačno međusobno bolje upoznali i to ne preko društvenih mreža, mobitela i slično, već u direktnom kontaktu. Oni stariji bili su razdragani što na jednom mjestu vide gotovo cijelu svoju obitelj, a najviše su dirnuti bili najstariji članovi koji su dugo priželjkivali ovakav susret. Bio je to događaj za sve uzraste, a svi su se složili da je važno zadržati prisne kontakte s najbližima, a nema bližih od članova vlastite obitelji. U današnje vrijeme moderne tehnologije sve se više komunicira preko telefona, mobitela, facebooka, skypea i sličnih novotarija, no osobni kontakt je nešto što niti jedna tehnologija ne može zamijeniti. To su i na ovogodišnjem okupljanju potvrdili članovi obitelji Babok. Domaćini ovogodišnjeg Drugog plemenskog okupljanja, kako su Baboki nazvali svoje obiteljsko okupljanje, bili su bratić Željko i sestrična Nina, a za iduće okupljanje već sada se mogu pripremati bratići Darko i Dalibor jer su upravo njihova imena izvučena u igri; tko će biti domaćin Trećeg plemenskog okupljanja Babokovih.

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 46 
Baner