Baner

Fabošev sokol

Datum objave: 20. listopad 2015

 

"Kad me pitaju odakle se snalazim za program neke svoje nove i stare likove, što mi pomaže, što me privlači i kojekakve druge gluposti - onda ja primitivno oblačim svoju profesiju u svoje porodično zadružno ruho svojih prapradjedova i njihovog načina života.I zazivam svoje slične priče ..."

(Fabijan Šovagović u "Divanima Fabe Šovagova")

U spomen na opus velikoga umjetnika i Slavonca organizatori Faboševog sokola isto tako su “zazivali svoje slične priče". Kroz kazališne predstave njegovih kolega glumaca, projekcije filmova, smotre slavonskih konjanika, sajmove tradicijskih proizvoda i delicije nekada bogate Slavonije, odali smo počast našemu Šovi i onome što je za života stvorio, ali i prisjetiti se svojih pradjedova i njihovoga načina života koji je nepovratno nestao. Koji je ostao u blijedim slikama naših sjećanja.

U našoj priči prisjetili smo se još jednom Slavonije i Šokadije kakva je nekada bila, ali smo i potaknuli današnje naraštaje na spoznaju vrijednosti i značaja vlastite tradicije i zavičaja, kako bismo zajednički, na najboljim temeljima koje su postavili naši stari,gradili svoju svakodnevicu i budućnost, ponosni na ono što smo bili nekad i što smo danas.

Z.K.

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 38 
Baner