Baner

Događanja

Što smo sve radili?

Datum objave: 13. rujan 2015

Povodom desetogodišnjice postojanja Udruge „Mladi poduzetnik“ iz Ladimirevaca, odlučili smo napraviti analizu projekata i događanja koja smo organizirali i na kojima smo sudjelovali u mjestu, a i u cijeloj Hrvatskoj. Mnogi projekti koji su pokrenuti i dan danas su samoodrživi, neki su bili jednokratnog efekta, neki su bili vezani za izvor financiranja, a neki nisu naišli na interes mještana, dnevne politike ili su se inicijatori jednostavno umorili i izgubili entuzijazam. U vrijeme kada je Udruga započela svoj rad u mjestu nije bilo sličnih inicijativa tako da su se njezinim osnivanjem mnogi zapitali, jeli se udruga osnovala za izvlačenje novaca iz javnih financija (grad, županija, ministarstva, EU), ili se iza njih krije nekakav politički motiv ili ljudi nemaju pametnijeg posla pa se samo dobro zabavljaju. Ovo zadnje bi bilo najbliže točnom odgovoru ali ipak nam je ostao gorak okus od silnih prijepora, neshvaćanja, ignoriranja i omalovažavanja.

Više...

 

„MLADI PODUZETNIK“ IMA NOVO VODSTVO

Datum objave: 30. arpnjaa 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U subotu 10. srpnja 2015. godine u prostoriji Udruge „Mladi poduzetnik“ sa početkom u 19,00 sati održana je redovna i izborna Skupština Udruge „Mladi poduzetnik“. Nazočno je bilo 15 članova Udruge, a sjednicu je otvorio predsjednik udruge Krešimir Svalina. Kako je ovo bila i redovna i izborna skupština, predsjednik je odredio i stanku između sjednica. U redovnom dijelu sjednice prezentirane su aktivnosti u protekloj godini i financijsko izvješće. Tijekom 2014. godine sviralo se na maskembalu i završnoj svečanosti u Osnovnoj školi. Za „Šovine dane“ provedena je petodnevna radionica filma i prezentacija radioničko filma u OŠ Ladimirevci. Na Adici je posađeno oko tridesetak sadnica jasena i hrasta, a udruga je pripremila park za tradicionalni rafting u kolovozu. Financijski pokazatelji su dosta skromni. U protekloj godini udruga je prihodovala 7.208,52 kn, što je uveliko ograničilo aktivnosti u mjestu.

Više...

 

Šovini dani

Datum objave: 13. lipnja 2015

"ŠOVINI DANI"

 

SUBOTA, 20. lipnja 2015. u 20:00 sati

 

Osnovna škola Ladimirevci

 

ULAZ SLOBODAN

 

Moto susret Petrijevci

Datum objave: 20. prosinca 2013

Krajem kolovoza ove godine u Petrijevcima su održani 2. moto susreti. Organizator ovih susreta je i ove godine bio Moto klub „Faust“. Kako u Ladimirevcima više nema uvjeta i potpore za organizaciju ovakvih manifestacija, vodstvo kluba odlučilo se za Petrijevce, mjesto sa dobrom lokacijom, izvanrednom infrastruktrom i naravno gostoprimljivim domaćinima.

Više...

 

Obiteljsko okupljanje Ladimirevačke obitelji Babok

Datum objave: 07. listopada 2013

Potaknuti odličnim odazivom i odjekom prošlogodišnjeg, prvog obiteljskog okupljanja, članovi ladimirevačke obitelji Babok i ove su godine imali veliki obiteljski susret. Na imanju bratića File, ponovo se okupilo sedamdesetak predstavnika ove brojne obitelji koji su međusobnom druženju proveli prekrasan dan.Baboki su jedna od prvih obitelji koloniziranih Zagoraca koji su se nakon Drugog svjetskog rata doselili u Ladimirevce u kojima su stvorili svoj novi dom i postali uvaženi članovi zajednice.I ovoga puta organizacije okupljanja prihvatili su se članovi druge generacijeobitelji koja je ujedno i prva generacija slavonskih Baboka, a lijepo vrijeme i slobodan vikend rezultirali su odazivom većine članova obitelji.I danas, sedam desetljeća nakon dolaska u Slavoniju, većina članova obitelji još uvijek živi u Ladimirevcima, no ni onima koje je život odnio nešto dalje, nije bilo teško voziti i po nekoliko sati kako bi dan proveli sa svojom obitelji.Tako su na okupljanje stigli Baboki iz Siska, Ogulina i Zagreba, te naravno oni iz Osijeka, Valpova i Bizovca. Imanje bratića File i ove je godine bilo idealno mjesto za ovakav događaj, pa je susret svih generacija Baboka prošao u opuštajućoj i veseloj atmosferi. Nije nedostajalo ni ića ni pića, a bome ni priča u kojima su se oni stariji Baboki prisjećali nekih prošlih vremena i kojima su mlađim generacijama pokušali prenijeti dio anegdota iz obiteljskog života.Zahvaljujući prošlogodišnjem okupljanju, na kojem su se pripadnici četvrte generacije Baboka bolje upoznali, ovogodišnje druženje dočekano je s posebnim veseljem.

Više...

 

Obilježeni dani Ladimirevaca

Datum objave: 16. rujna 2013

Prošli tjedan u Ladimirevcima je protekao u znaku obilježavanja Dana mjestaLadimirevci. Nakon svečane sjednice Vijeća Mjesnog odbora Ladimirevci na kojoj su najzaslužnijim pojedincima podijeljena javna priznanja, program obilježavanja nastavljen je u petak. Već u popodnevnim satima središtem Ladimirevaca širio se miris ribljih specijaliteta, a Ladimirevčani i njihovi gosti zajedno su pratili nogometnu utakmicu Srbija – Hrvatska nakon čega je uslijedila zabava uz Jovaliusband. Središnji dio subotnjeg programa bila je smotra folklora KUD Šokadija i prijatelji te pučka veselica uz TS Ravnica i Željka Lončarića Žeca. Ipak, najsvečanije bilo je u nedjelju kada se obilježavala i 80. godišnjica Dobrovoljnog vatrogasnog društva, najstarije udruge koja djeluje u mjestu. Program obilježavanja počeo e tradicionalnom budnicom i svečanim postrojavanjem članova DVD-a Ladimirevci. Uz članove ladimirevačkog DVD-a, na ovoj svečanosti bili su i brojni gosti, dožupan Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak, zamjenik predsjednika Skupštine Osječko-baranjske Goran Ivanović, koji je ujedno i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ladimirevci, gradonačelnik Valpova Leon Žulj, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, prwdsjednik Vatrogasne zajednice grada Valpova i općine Petrijevci Zdravko Cvenić, predsjednici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih mjesta, te Božica Trnski, načelnica općine Hlebine čije dobrovoljno vatrogasno društvo njeguje dugogodišnje prijateljske odnose s ladimirevačkim DVD-om. Sve goste i članove društva najprije je pozdravio Željko Vecl, predsjednik DVD-a Ladimirevci.

Više...

 

Svečana sjednica vijeća mjesnog odbora

Datum objave: 16. rujna 2013

Svečanom sjednicom Vijeća Mjesnog odbora Ladimirevci koja je održana u utorak navečer, počelo je obilježavanje ovogodišnjih Dana Ladimirevaca. Uz članove VMO Ladimirevci i predstavnike ladimirevačkih udruga, na svečanoj sjednici bili su i brojni gosti, Antun Kapraljević, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije, Leon Žulj, gradonačelnik Valpova, Dubravko Kučinac, dogradonačelnik Valpova, gradski vijećnici i predsjednici Vijeća mjesnih odbora s područja grada Valpova i brojni drugi. Pozdravljajući sve nazočne predsjednik VMO Ladimirevci Goran Ivanović Lac je istaknuo kako se ove godine navršava 680 godina od prvog pisanog spomena Ladimirevaca.

Više...

 

U Ladimirevcima otvoren središnji ured HIMRA-e

Datum objave: 16. rujna 2013

Simboličnim presijecanjem vrpce, u utorak navečer svečano je otvoren središnji ured HERA NET, Mreže visokoobrazovanih ruralnih animatora u Ladimirevcima. Riječ je o projektu koji je financiran sredstvima Europske unije, a koji je pripremao i provodi Poljoprivredni fakultet u Osijeku u suradnji s partnerima. Projekt je započeo prije godinu dana, a provodio se pod nazivom HERA NET, mreža visokoobrazovanih ruralnih animatora s ciljem poboljšanja mogućnosti održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba u ruralnom području Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Ove tri županije, uz Grad Valpovo i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ujedno su i partneri Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku u ovom projektu.

Više...

 

Predstava "Nemotaj se okolo gola golcata"

Datum objave: 20.travnja 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U sklopu sedmih šovinih dana 23. travnja, s početkom u 19h u Centru kulture Valpovo s predstavom "Nemotaj se okolo gola golcata" predstavit će se članovi Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca. Ova komedija nastala je prema velikog francuskog komediografa i majstor vodvilja Georges Feydeau, 1911. godine, koji je napisao jednočinku "Ne motaj se okolo gola golcata"

Više...

 

GRAĐANSKOM INICIJATIVOM POTAĆI RAZVOJ RURALNIH PODRUČJA

Datum objave: 5. kolovoza 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Ladimirevcima je u subotu 28. srpnja 2012. godine održana akcija postavljanja klupa i stolova od grubo tesane hrastovine na popularnom obiteljskom kupalištu Pijesak. Četrdesetak aktivista svih uzrasta i dobi vrijedno su radili kako bi uredili ovu destinaciju za korištenje građanstvu i gostima koji zažele provesti ugodne trenutke uz rijeku Karašicu. Unatoč vrućini i jakom suncu, mlađi su vrijedno sakupili organski i drugi otpad, dok su stariji postavljali klupe i stolove, te obavili završnu košnju i uređivanje okoliša. Tako su Ladimirevci dobili ugodan i uređen prostor za obiteljska druženja i kupanje uz samu obalu Karašice, što će svakako podići kvalitetu življenja u ovome prigradskom naselju grada Valpova.

Više...

 

Radna akcija uređenja mjesnog kupališta „Pjesak“ i parka „Adica“

Datum objave: 24. srpnja. 2012

Dragi mještani Ladimirevaca!

Udruga "Mladi poduzetnik" i NK "Slavonac" organiziraju akciju uređenja mjesnog kupališta „Pjesak“ i parka „Adica“ u subotu 28. srpnja 2012. godine sa početkom u 08.00 sati. Kako se radi o zamašnijim radovima na čišćenju, uređenju prostora, te postavljanju klupa i stolova za odmor i rekreaciju, koji će trajno služiti nama, našoj djeci i gostima namjernicima, molimo da svojim radnim doprinosom pomognete naše napore da Ladimirevce učinimo boljim mjestom za život. Zainteresirani svakako neka ponesu radne rukavice i nešto od alata (grablje, ašov, lopata ili motika).

Više...

 
Više članaka...
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 54 
Baner