Baner

Maskenbal 25. veljače 2017. (Galerija)

Datum objave: 12. ožujak 2017

Više...

 

OŠ Ladimirevci Maskenbal (Galerija)

Datum objave: 18. veljače 2016

Više...

 

Najava podmjera 6.1. Potpora mladim poljoprivrednicima

Datum objave: 26. rujan 2015

Potpora mladim poljoprivrednicima kroz podmjeru 6.1. ima za cilj olakšati početno osnivanje poljoprivrednog gospodarstva i restrukturiranje postojećih poljoprivrednih gospodarstava. Cilj potpore je pomoć takvim gospodarstvima da postanu komercijalno održiva, poboljšanje dobne strukture poljoprivredne radne snage te zadržavanje stanovništva u ruralnom području. Sukladno Programu ruralnog razvoja mladi poljoprivrednik je osoba koja u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu nema više od 40 godina, posjeduje odgovarajuća stručna znanja i vještine te je po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljen kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva. Mladi poljoprivrednik mora biti upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva najkasnije prilikom podnošenja Zahtjeva za isplatu prve rate (ne kasnije od devet mjeseci nakon dodjele Odluke o dodjeli sredstava). Ukoliko mladi poljoprivrednik ne posjeduje odgovarajuća stručna znanja i vještine prilikom podnošenja Zahtjeva za potporu, iste mora steći najkasnije do podnošenja Zahtjeva za isplatu treće rate potpore.

Više informacija na

http://www.foruminvest.hr/vijesti/najava-podmjera-6-1-potpora-mladim-poljoprivrednicima/

 

Osnovna škola Ladimirevci

Školovanje stanovništva u Ladimirevcima je najvjerojatnije starije od godine osnutka osnovne škole koje datira u godini 1852. Ovaj podatak dokazujemo činjenicom da je još 1837. god. osječki župnik, rodom Ladimirevčanin, Fabijan Parmačević (zakladom koju je oporučno ostavio) novčano pomagao školovanje djece iz Ladimirevaca, iako u samom mjestu nije postojala škola. Davne 1852. godine odlukom Visoke carsko-kraljevske banske vlade u Zagrebu otvara se, uz velike napore, pučka škola nižih razreda u Ladimirevcima.

U ljetopisu škole se navodi: "Odlučeno je neka se škola drži u straži, nekakvoj odrpanoj kućerini, a učitelju dati stanarinu. Ali bješe im skrb za vrsna učitelja, kojih u ono vrijeme malo bijaše. Bijaše zidarah, postolarah i inijeh zanatah koji bi rado ostavili svoje poštene zanate i zamijeniti ih s učiteljskim, samo da udobnije žive i da se mogu nazvati gospodom. Učitelju odrediše plaću od 315 forinti i nešto drva od svake kuće i to bijaše sve…"

Više...

 

Informacije o Osnovnoj školi

Više...

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 58 
Baner