Baner

Ladimirevački divani

Održani 21. Ladimirevački divani

Ovogodišnji „Divani“ ostat će zapamćeni po velikom odazivu mlađih posjetitelja iz cijele Valpovštine ali i Slavonije što je najbolje jamstvo da će ova manifestacija opstati i ubuduće

LADIMIREVCI Sportska dvorana u Ladimirevcima prošle je subote ponovo bila središte odlične slavonske zabave na kojoj se okupilo više od petsto gostiju i uzvanika iz cijele Slavonije. Naravno, riječ je o „Ladimnirevačkim divanima“ najvećoj kulturnoj manifestaciji u Ladimirevcima koja se ove godine održavala po dvadeset i prvi puta. Bez obzira na sveprisutnu recesiju, ljubitelji dobre zabave i pravog slavonskog „štimunga“ ni ovoga puta nisu bili zakinuti jer su se vrijedni domaćini i ovoga puta potrudili i svojim vjernim gostima pripremili odličan program. A da su gosti i uzvanici doista uživali najbolje potvrđuje činjenica da su bećarci i druge slavonske pjesme odzvanjale ladimirevačkom sportskom dvoranom sve do ranih jutarnjih sati.

Više...

 

VIDEO - Svi naši divani

Pogledajte film koji je nastao povodom održavanja 20. Ladimirevačkih divana. Autori filma su: Milomir Jovinac Mimi i Damir Jakopiček (obrada materijala i montaža), Darko Grgić (tekst), Goran Ivanović Lac (govor) i Goran Đurković Maš (obrada zvuka).

Više...

 

Održani 20. Ladimirevački divani

Ni kriza i recesija, ni hladnoća i skupoća nisu omele gotovo šesto gostiju i uzvanika da i ove godine budu sudionici „Ladimirevačkih divana“, najveće kulturne manifestacije u Ladimirevcima koja se prošle subote održala po dvadeseti puta. Ljubitelji dobre zabave i pravog slavnskog štimunga ni ovoga puta nisu ostali zakinuti. Prvi „Divani“ održani su 1989. godine i bili su zamišljeni kao susret bivših i sadašnjih Ladimirevčana, a već sljedeće godine prerasli su u manifestaciju kojoj je cilj očuvanje tradicijske kulture. Naime, već kod dononošenja odluke o organiziranju „Divana“ odlučeno je da to neće biti klasična zabava na kojoj će se samo dobro jesti, piti i plesati, već da će se gostima prikazati i neki od tradicionalnih slavonskih običaja koji polako izumiru. Tako je bilo svih ovih godina, pa su članovi KUD-a „Šokadija“ izveli niz scenskih prikaza, od čijala i prela do zaruka i svatova.

Više...

 

20. Ladimirevački divani

Organizacijski odbor 20. Ladimirevačkih divana poziva sve zainteresirane građane da u subotu 04. prosince 2010. godine u 20,00 sati budu gosti jubilarnih Divana.

Za vas smo i ove godine pripremili bogat kulturno-zabavni program uz obilje dobre hrane pripravljene po receptu naših baka. Glazbeni dio programa nosit će ove godine tamburaški sastavi "Zvona" i "Zlatni vez", dok će domaći KUD "Šokadija" prezentirati dragocjene ladimirevačke nošnje, pjesme i kola. Bogati program nadopunjavat će i drugi gosti-izvođači, te neizostavni voditelj Goran Ivanović Lac, a svi naši gosti biti će u prilici sudjelovati u čak dvjema tombolama.

Cijena ulaznica za ovogodišnje Divane ostala je nepromijenjena i iznosi samo 125,00 kuna po osobi, odnosno 250,00 kuna po paru u što je uključeno piće dobrodošlice na ulazu i dvije večere.

Sve informacije i rezervacije ulaznica zainteresirani građani mogu dobiti od članova organizacijskog odbora ili na telefone: 099-211-39-22 i 098-380-005

 

Udruga LADIMIREVAČKI DIVANI

NOVO - NOVINSKI ČLANCI!


Udruga "Ladimirevački divani" osnovana je 18. studenoga 2008. godine u Ladimirevcima s ciljem promicanja razvitka i očuvanja kulturne baštine ladimirevačkog kraja, te razvitka kulturnog amaterizma u mjestu Ladimirevci i širem području Valpovštine, te Slavonije. Osnovna djelatnost Udruge je organiziranje kulturne manifestacije "Ladimirevački divani", ali i promocija projekata tradicijske kulture, kao i suradnja sa srodnim udrugama i manifestacijama.

Na čelu udruge je predsjednik gospodin Josip Magušić, a Udruga broji tridesetak članova, koji su ujedno članovi organizacijskoga odbora Divana. Udruga jednom godišnje (prve subote u prosincu) organizira kulturno-etnografsku manifestaciju "Ladimirevački divani", koja okuplja prosječno 600-700 osoba i sastavni je dio proslave Dana Grada Valpova.

Više...

 

19. Ladimirevački divani

Ladimirevci 05.12.2009. - U sportskoj dvorani Osnovne škole Ladimirevci 05. prosinca 2009. godine (subota) održana je već tradicionalna kulturno-etnografska manifestacija «Ladimirevački divani». Po devetnaesti puta je šestotinjak nazočnih Ladimirevčana i njihovih gostiju iz bliže i dalje okolice zapjevalo i zaplesalo uz šokačku pjesmu i kolo, te uz prepune stolove hrane pripravljene po receptu naših starih. Kao i svake godine, članovi kulturno-umjetničkog društva «Šokadija» otvorili su «Divane» spletom kola iz Valpovštine.

Više...

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 41 
Baner