Baner

Udruga "Mladi poduzetnik"

Dirali su mu ravnicu: Glumačku legendu rat je sasvim dotukao

Datum objave: 6. siječanj 2017

Legenda hrvatskog glumišta danas bi proslavila 85. rođendan. Umro je 1. siječnja 2001. u Zagrebu, a na Mirogoju je pokopan na nedoživljeni 69. rođendan.

Iako većina glumaca cijelog života igra slične uloge, to nikako ne stoji za Fabijana Šovagovića. Slovi za jednog od najboljih glumaca na našim prostorima, a u svojoj karijeri utjelovio je Matiju Gupca, lorda Machbeta, žandara Milu Vrbicu, Kikaša i mnoge druge. Glumio je gotovo sve - bio je partizan pa je postajao slavonski seljak.

Više...

 

Dokumentarno-promidžbeni film o Ladimirevcima

Datum objave: 25. studeni 2017

Projekcija dokumentarno-promidžbenog filma "Selo pokraj rijeke" održana je 24.11.2017. u holu Osnovne škole u Ladimirevcima.

 

 

Radio emisija povodom Šovinih dana

Datum objave: 13. lipanj 2016

U Ladimirevcima se i ove godine, 10. put, 4. lipnja održavaju Šovini dani, ali se čini sa sve manje potpore. Nadamo se, iako je i to žalosno, da je samo riječ o novcu, jer Fabijanu je najprije mjesto u Ladimirevcima, kao važan i neizostavni dio njegove životne priče, jer i on se uvijek vraćao kući. Mi ga čuvamo u tonskim zapisima. Poslušajte kako je govorio, razmišljao, glumio i pjevao Fabijan Šovagović.

 

Više...

 

10. Šovini Dani

Datum objave: 25. svibanj 2016

U LADIMIREVCIMA SE ODRŽAVAJU DESETI ŠOVINI DANI

Jubilarne desete po redu "Šovine dane" udruga "Mladi poduzetnik" iz Ladimirevaca organizira u nikad oskudnijim materijalnim i kadrovskim uvjetima. Kada je prije deset godina pokrenuta ova kulturna manifestacija, želja organizatora bila je da u okviru njegovanja trajnog sjećanja na lik i djelo velikoga hrvatskog i jugoslavenskog glumca Fabijana Šovagovića u našu ruralnu sredinu dovedemo što više kulturnih sadržaja i time ispunimo prazninu i nisku razinu kulturnih događanja u mjestu i Valpovštini, kao i našoj županiji. Stoga je osmišljen ambiciozni program događanja, koji je pored čisto kulturnih sadržaja trebao potaknuti i agroturističke sadržaje vezane uz razne aspekte života Šove, koji je uvijek živio za svoju Slavoniju i Šokadiju. Taj koncept je prvih pet do šest godina dobro funkcionirao i razvijalo se u pravcu etablirane kulturne manifestacije, koja potiče štovatelje i publiku da sudjelovanjem u nekom od sadržaja programa doživi veličinu našega Šove kao glumca, Slavonca i Ladimirevčana.

Više...

 

Radionica Stop Animacije

Datum objave: 25. svibanj 2016

Više...

 

Predsjednik udruge „Mladi poduzetnik“ prvi student prodekan u Hrvatskoj

Datum objave: 16. veljače 2016


Branimir Križanec, student druge godine diplomskog studija engleski-povijest na Filozofskom fakultetu u Osijeku, prvi je student prodekan u Hrvatskoj. - Mi smo prvi fakultet, a Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera prvo je sveučilište u Hrvatskoj koje ima svog studenta prodekana. Važno nam je da studente uključimo u proces odlučivanja, jer oni su naši partneri i kolege, koji trebaju preuzeti dio odgovornosti za taj proces. Uz brojne zadatke i obveze, naš mladi prodekan član je Uprave Filozofskog fakulteta i obvezan je informirati studente o svim odlukama Uprave donesenim na sjednicama na kojima je prisutan, a koje su od značenja za studente. Uz to, Branimir je član Fakultetskog vijeća, gdje također sudjeluje u radu i donošenju odluka - kaže doc. dr. sc. Dubravka Božić-Bogović, prodekanica za studijske programe i studente Filozofskog fakulteta.

Više...

 

9. Šovini Dani

Datum objave: 2. prosinac 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iza nas su još jedni Šovini Dani, 9. po redu. Sama manifestacija je počela još 20. lipnja u OŠ Ladimirevci, izvedbom predstave Semper Memor. Predstavu je napisala Dolores Kostić, a izvodili su ju studenti Filozofskog fakulteta u Osijeku. Auditoriju od 50-ak ljudi prikazali su kako izgleda amatersko kazalište, a sudeći po reakcijama, možemo reći da su bili izvrsno prihvaćeni.

Više...

 

Fabošev sokol

Datum objave: 20. listopad 2015

 

"Kad me pitaju odakle se snalazim za program neke svoje nove i stare likove, što mi pomaže, što me privlači i kojekakve druge gluposti - onda ja primitivno oblačim svoju profesiju u svoje porodično zadružno ruho svojih prapradjedova i njihovog načina života.I zazivam svoje slične priče ..."

(Fabijan Šovagović u "Divanima Fabe Šovagova")

Više...

 

3. memorijal Fabijana Šovagovića

Datum objave: 17. listopad 2015

 

 

Projekcija amaterskog filma

Datum objave: 15.listopad 2015

Poštovani,

Pozivamo Vas na 9. "Šovine dane" u Ladimirevce. U sklopu manifestacije posvećene najvećem Hrvatskom glumcu u njegovom rodnom mjestu održat će se projekcije filmova udruge Novi film iz Višnjevca. U proteklih nekoliko godina članovi udruge Novi Film sudjelovali su u realizaciji različitih video uradaka; od snimanja glazbenih spotova i radionica za djecu i mlade, do izrade promotivnih video materijala i kratkometražnih filmova različitih žanrova. Tako ćemo u subotu 24. listopada 2015. sa početkom u 18h prikazati neke njihove kratkometražne amaterske uratke. Nadamo se vašem dolasku na ovu zanimljivu projekciju koja će se održati u prostorijama Udruge Mladi poduzetnik u Ladimirevcima na Trgu F. Šovagovića 2. Ulaz je slobodan.

 

Antun Vrdoljak o Fabijanu Šovagoviću

Datum objave: 11.listopad 2015

 

 
Više članaka...
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 65 
Baner